För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan

 

 
I min gamla skola lyckades de med det omöjliga. De förstörde hela julbordet. Köttbullarna var gröna och kycklingen var smaklös. Det var inte bara på julbordet utan alla andra dagar var maten också äcklig. Det jag åt var knäckebröd och mjölk. Det här fick stora konsekvenser för mig.

Jag hade konstant huvudvärk, var underviktig och jag var alltid trött. Jag var inne på sjukhus flera gånger men läkarna kunde inte hitta något fel. Nu kan ni nog gissa vad det var. Jag mådde dåligt för att jag inte åt ordentligt. För att skolmaten var hemsk. Att inte äta på lunchen gjorde att hela min matrutin rubbades. Eftersom jag inte åt lunch hade jag ingen aptit och åt heller ingen middag. Jag hade hög frånvaro på skolan och det diskuterades att om jag var hemma mer skulle jag behöva gå om femman.
Nu har jag bytt till en ny skola där maten är mycket bättre. Jag mår bra och trivs jättebra. Jag är inte trött längre och huvudvärken har slutat. Jag har aptit igen.

Det är ett stort problem på många skolor att maten inte är bra. På vår skola så skyllde de på att kommunen sa att de var tvungna att göra nyttig mat. Men nyttig mat behöver inte vara äcklig. Och vi är där för att lära oss matte och svenska, inte för att lära oss att äta nyttig vuxenmat.
Liv Samuelsson
juniorreporter
Ingen bild!
 
  
61
Ingen bild inlagd! Liv Samuelsson
Skolmaten gjorde mig sjuk

60
Ingen bild inlagd! Axel Hyltegård
Fritt fram att slå barn

59
Ingen bild inlagd! Karin Johansson
Vardagsdemokrati

58
Ingen bild inlagd! Tilda Johansson
Plugga ofta - men inte länge

57
Ingen bild inlagd! Axel Hyltegård
Flyktingkrisen fortsätter

56
Ingen bild inlagd! Elvira Oberger
Se på världen upp och ner

55
Ingen bild inlagd! Edith Housset
Ett nytt sagoväsen

54
Ingen bild inlagd! Elvira Oberger
De gamla dåliga spårvagnarna

53
Ingen bild inlagd! Zandra Klasson
Bjud alla eller ingen

52
Ingen bild inlagd! Lovis Eckeskog
Böjda bananer

51
Ingen bild inlagd! Elvira Oberger
Var försiktig på nätet

50
Ingen bild inlagd! Edith Housset
Finns påskharen?

 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM