För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan

 

 
Det var sent på kvällen och hon hade stannat kvar för att fixa ordning allt till morgondagens lektion. Skolan låg helt öde och mörk. Tystnaden bröts plötsligt av ett avlägset barnskratt …

Jag har aldrig riktigt trott på spöken även fast jag ibland verkligen velat. På min skola, som på de flesta andra, hade vi ett skolspöke. För att bevisa att det faktiskt fanns brukade vi skjuta in pennor och sudd under dörren till skolans källare. Och på något mystiskt och kusligt sätt var de alltid antingen borta eller låg på ett annat ställe. Vi vägrade inse att lärare och vaktmästare konstant gick igenom dörren, även fast vi såg det hända flera gånger. Så klart det var spöket. Men allting blev snäppet galnare efter att vår engelskalärare berättade om konstiga saker som hade hänt på hennes gamla skola.

… alla hade gått hem, hon kunde inte förstå var ljudet möjligtvis kunde komma ifrån. De lät så äkta. Nästa morgon pratade hon med sina kollegor om den mystiska händelsen dagen innan. En av hennes kollegor tittade på henne med en intensiv och skräckslagen blick och berättade om en mörk vintermorgon när solen fortfarande inte hade gått upp. Kollegan gick mot skolan och såg något röra sig i fönstret. Hon gick närmare och såg att det var en dam i sjuksköterskekläder. Damen vände sig om och såg henne rakt i ögonen. Lärarna valde att googla om huset och de kom fram till att det hade varit ett gammalt barnhem.

Efter spökhistorien var vi skräckslagna och såg spöken överallt. Även på klara dagen mitt på skolgården. Vi sa att vi såg spöken bara för att vi skulle se spöken. Ingen ville vara den som inte såg något.
Liv Samuelsson
juniorreporter
Ingen bild!
 
  
68
Ingen bild inlagd! Liv Samuelsson
Vi ville se spöken

67
Ingen bild inlagd! William Bornmarker
För stora frågor är inte lätt

66
Ingen bild inlagd! Agnes Nordswahn
Kött, vegetariskt eller veganskt?

65
Ingen bild inlagd! Elias Rauseus Skiöld
Lite sömn med mycket skärm

64
Ingen bild inlagd! Lovis Eckeskog
Se det positiva

63
Ingen bild inlagd! Tilda Johansson
Smink som är testat på djur

62
Ingen bild inlagd! Lovis Eckeskog
När jag blir rädd

61
Ingen bild inlagd! Liv Samuelsson
Skolmaten gjorde mig sjuk

60
Ingen bild inlagd! Axel Hyltegård
Fritt fram att slå barn

59
Ingen bild inlagd! Karin Johansson
Vardagsdemokrati

58
Ingen bild inlagd! Tilda Johansson
Plugga ofta - men inte länge

57
Ingen bild inlagd! Axel Hyltegård
Flyktingkrisen fortsätter

 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy