För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 


Jobba hos Junis! 

Vi söker praktikant!

Vi söker en praktikant med intresse för civilsamhället och ledarskap med inriktning på kommunikation eller/politisk påverkan till höstterminen 2019.
Under praktiken är du som praktikant en del av det dagliga arbetet på Junis. Vi söker en till två praktikanter med intresse för civilsamhället och ledarskap med inriktning på kommunikation eller politisk påverkan

Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker
i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare. Junis står på barnens sida. Vi arbetar
för att skapa opinion och påverka beslutsfattare - både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Beskrivning av praktiken
Under praktiken är du en del av det dagliga arbetet på Junis, med fokus på de områden där just du har dina styrkor och intressen. Vi letar främst efter dig som vill inrikta dig på kommunikation eller politiskt påverkansarbete, men även dig som är intresserad projektplanering och finansiering. Egna projekt för Junis syften kan också vara en parallell möjlighet. 

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande I det dagliga kan det till exempel handla om att skriva debattartiklar och annan textproduktion, söka finansiering, kommunicera via sociala medier, grafisk produktion, skriva rapporter och andra material. Praktikens innehåll anpassas efter dina studier och intresseområden.

Personbeskrivning
Vi söker en person som har praktik inom ramen för sin högskoleutbildning inom t.ex. socialt arbete, statsvetenskap, juridik, beteendevetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik. Det är bra om du är intresserad av frågor som rör det civila samhället (föreningsliv, ideella organisationer, påverkansarbete, etc.). Vi tror du trivs hos oss om du är initiativrik, driven och intresserad av att göra positiv skillnad för dubbelt så många barn. Du ska kunna arbeta självständigt under handledning och skriva och tala god svenska. Ideella engagemang och föreningserfarenhet är meriterande. 

Omfattning och förutsättning
Heltid höstterminen 2019, 20 veckor. 
Praktiken är oavlönad och vi förutsätter att detta är en del av din utbildning och att du får CSN-medel. Praktiken startar efter överenskommelse någon gång i augusti 2019. Skicka in din ansökan snarast, dock senast 10 april 2019.
Praktiken utgår från vårt kansli på Stora Essingen, Stockholm. 

Vi ser gärna att du är eller blir medlem i IOGT-NTO-rörelsen under praktikperioden. 

Är du intresserad eller har frågor?

Kontakta: Generalsekreterare Linda Tjälldén, linda@junis.org. 

Beskriv vad det är som lockar dig att vara praktikant hos just oss i din ansökan. Skicka med ett personligt brev, beskrivning av vad du studerar och en beskrivning av dina erfarenheter. 


 

 
   
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy