För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 

- en undersökning från CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning

Barn i familjer med missbruk. Ger lärarutbildningarna redskap?
Vi i Junis samtalar med många människor med olika bakgrund och olika professioner kring vad som kan göras för att fler barn i familjer med missbruk ska få stöd. Skolan nämns alltid som en oerhört viktig arena, eftersom alla barn och ungdomar finns där. Vi blev nyfikna på vad pedagoger får med sig från sina grundutbildningar, och beslutade att undersöka detta tillsammans med CAN, centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Majoriteten av de som studerar till lärare för årskurs 4-6 upplever att de inte har fått någon utbildning alls om barn i familjer med missbruk. Det visar undersökningen som CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, genomfört på uppdrag av IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis.

För mer information kontakta:
Mona Örjes, förbundsordförande, 0733-83 83 42, mona.orjes@junis.org
Anna Carlsson Cheikh, förbundskonsulent, 0733-72 62 78, anna@junis.org


 

 

 

 

 

 

 Läs mer här

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy