För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 

Läser in video ...


 

Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare - både i Sverige och internationellt - för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet. 


Föreningar i hela landet

 Junis har ungefär 12 000 medlemmar upp till och med 15 år. De är med i någon av de ca 200 föreningar som finns runt om i hela landet. I Junis-föreningarna bestämmer barn och ledare tillsammans vad de ska göra. En del ser på film, dansar, spelar innebandy eller pysslar. Andra spelar teater, håller på med cirkus, ordnar discon eller bakar. Junis arrangerar också massor av läger varje år där tusentals barn deltar.  


En ideell organisation

Junis är en ideell organisation, där verksamheten genomförs tack vare ideella insatser. För att vara ledare hos oss krävs att man är över 15 år, har gått vår grundutbildning och delar våra värderingar. Som ledare ger man av sin tid och sitt engagemang. I gengäld blir man en trygg och viktig del i många barns liv.


Junis och IOGT-NTO-rörelsen

Junis är en fristående organisation som är religiöst- och politiskt obunden. Vi är en del av IOGT-NTO-rörelsen och arbetar även globalt. IOGT-NTO:s lotteri Miljonlotteriet skapar viktiga ekonomiska förutsättningar för Junis arbete.

 

 

Junis

  • 12 000 medlemmar upp t.o.m. 15 år. 

  • 200 föreningar runt om i hela landet.

  • All verksamhet bygger på våra grundsatser: Nykterhet, Demokrati och Solidaritet

  • Barn och ledare bestämmer tillsammans i Junis. 

  • Junis är en fristående organisation inom IOGT-NTO-rörelsen.

 

Övriga
IOGT-NTO-rörelsen:

Ungdomens Nykterhetsförbund:
www.unf.se

IOGT-NTO:
www.iogt.se

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund: 
www.nsf.scout.se

 

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy