För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 

Ledarna är Junis främsta resurs!

I Junis har vi många trygga, uppmärksamma och utbildade ledare i en verksamhet som både är kul och utvecklande för såväl barn som ledare.Som ledare innebär det ett speciellt förtroende att få fungera som vägvisare och drogfri förebild. 

I Junis ledaretik beskriver hur vi i Junis tycker att en bra ledare ska fungera. Ledaretiken är tänkt att vara en vägvisare om vad som förväntas av oss som ledare i Junis. Den ska verka proaktivt, det vill säga. fungera förebyggande och uppmuntra till tankar och dialog om ledarroll och ledaransvar.  

Ledaretiken är också tänkt att kunna fungera reaktivt, det vill säga att fungera som ett verktyg om någon enskild ledare misstänks göra sig skyldig till övertramp av det vi i Junis anser självklart.  

Junis ledaretik - så här fungerar det! 

  1. Diskutera Junis ledaretik under grundutbildning för ledare
  2. Ansvarig ledare för utbildningen eller ledarträffen fyller i framsidan av diplomet. 
  3. Bekräfta överenskommelsen, som finns på baksidan av diplomet, genom att ledaren skriver under med datum, namnteckning och födelsedatum. 
  4. Ansvarig ledare meddelar förbundet att ledaren bekräftat överenskommelsen genom att fylla i formuläret "Ändring av ledaruppgift".  

Diplomen finns att beställa på förbundet.
Maila till infojunis.org eller ring 08-672 60 70.  

Glöm inte att rapportera när en ledare har skrivit under Junis ledaretik! Använd formuläret "Ändring av ledaruppgifter".

 

 

Ladda ner:

 Ladda ner, skriv ut och
skriv under Junis ledaretik.

 

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy