För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan

 

Dansare

Tobias Karlsson jobbar som dansare och har varit med i Let´s Dance flera gånger. Han började dansa när han var åtta år och har vunnit många stora danstävlingar och turnerat runt om i världen med olika dansshower.

När Tobias var yngre blev han mobbad för att han är homosexuell och han tycker att det är viktigt att prata om och kämpa för att alla ska få vara precis som de är utan att någon annan ska bestämma vad som är rätt och fel!

 

 
Fråga:
Vad är roligast och vad är tråkigast med att jobba som dansare?
Klara, 10 år.
Svar:
Hej underbara Klara! Jag älskar att stå på scenen och jag älskar mina underbara kollegor. Att dansa tillsammas med dem är helt underbart! Det tråkigaste är att kroppen ibland inte håller och man dras med en del skador. Men det försöker jag att inte tänka på! :)

Fråga:
Vad gillar du att göra när du inte dansar?
Alva, 11 år.
Svar:
Hej bästa Alva! Jag har faktiskt börjat rida en del. Det är skönt att komma ut i skogen på ryggen på en häst. Annars försöker jag spendera så mycket tid som möjligt med mina vänner och min familj .

Fråga:
Har du någon idol? Vem tycker du är den bästa dansaren?
Chris, 11 år.
Svar:
Tja coolaste Chris! I Sverige tycker jag att Kalle Dyall är den absolut bästa dansaren och artisten. Om du sett amerikanska "Let's Dance" (det heter "Dancing with the stars" på engelska) så tycker jag att Derek Hough som är med där är otroligt begåvad både som dansare och koreograf.

Fråga:
Jag vill dansa, men en del tycker att det är tjejigt. Jag vet inte om jag vågar för jag kanske blir retad.
Nils, 13 år.
Svar:
Hej magiska Nils! Jag tycker att ALLA barn skall få göra precis vad de vill göra! Ingen annan skall väl bestämma vad du skall syssla med? Men jag förstår naturligvis din rädsla. Men om du bestämmer dig för att du vill göra detta, och står för det, så tror jag inte att det blir något problem. Hoppas att du börjar dansa! ??

Fråga:
Varför började du att dansa? Och hur gammal var du då?
Pontus, 13 år.
Svar:
Hej suveräna Pontus! Jag började dansa när jag var 8 år. Det fanns inte så mycket att göra i vår lilla by Östansjö som jag kommer ifrån så när det kom en tjej och hade dansundervisning i vår gymnastiksal på eftermiddagen så var det många som dansade. Dessutom var jag mycket bättre på dans än fotboll och tyckte det var väldigt kul!

Fråga:
Jag älskar att dansa och tränar flera gånger i veckan. Hur mycket tränade du när du var yngre och hur mycket tränar du nu? Hur mycket måste man träna för att bli riktigt bra?
Emmy, 14 år.
Svar:
Hej finaste Emmy! När jag var lika gammal som du dansade jag varje dag i veckan, ett par timmar om dagen. Sedan blev det ju lite mer när man blev äldre och verkligen satsade på dansen. I Let's Dance kan vi ibland träna mellan 8-12 timmar om dagen :)

Fråga:
Vad tycker du att man ska göra om man ser att någon i skolan verkar ensam?
Tara, 10 år.
Svar:
Hej bästa Tara! Då tycker jag att man ska gå fram till honom eller henne och fråga hur det är, och fråga om hon eller han vill vara med och göra något på rasten. Det är det coolaste man kan göra!

Fråga:
Kan man jobba med att vara dansare? Eller måste man jobba med något annat också?
Lily, 9 år.
Svar:
Hej fantastiska Lily! Om man tränar väldigt hårt och mycket så kan man i bästa fall leva på dansen. Jag har haft turen att bara dansa och klara mig på det de senaste åren.

Fråga:
Vilken av danserna som brukar vara med i Let's Dance tycker du är roligast att dansa?
Vera, 11 år.
Svar:
Hej underbara Vera! Jag tycker rumba och paso double är roligast! Det finns så mycket passion i de dansformerna och man får chans att spela lite teater! :)

   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy