För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 
 
    "Som medlem i IOGT-NTOs Juniorförbund lovar jag att göra mitt bästa för att arbeta för ett bättre samhälle så som det framgår i IOGT-NTO-rörelsens grundsatser och program. Därmed lovar jag att leva helnyktert, dvs att ej använda alkoholdrycker med högre alkoholhalt än 2,25 volymprocent, ej heller narkotika eller andra gifter med berusande effekt."


När du avlägger Junis medlemslöfte så lovar du att ställa upp på det som Junis står för och tycker. Vi har fyra profilfrågor som sammanfattar det.  Junis medlemslöfte gäller så länge du vill vara medlem i Junis. 


Drogfrihet

Ingen som är med i Junis, varken barn eller ledare, använder alkohol eller andra droger. Vi hittar på en massa roliga saker i trygg drogfri miljö.


Demokrati

I Junis får alla vara med och bestämma. Vi är en demokratisk organisation. På föreningens årsmöten planerar barn och ledare tillsammans verksamheten och väljer styrelse. 


Internationell solidaritet

I Junis bryr vi oss om hur barn i andra länder har det. Vi tycker att det är viktigt att man behandlar varandra på ett bra sätt: i familjen, i junisföreningen, i landet och i världen. Vi tycker att alla är lika värda och att alla barn borde ha samma rättigheter oavsett i vilket land man bor.


Mänsklig miljö

I junisföreningarna finns miljöfrågan alltid med. Vi lär oss att tycka om och vara rädda om naturen. Men mänsklig miljö gäller även miljön inom oss själva och de närmsta runt omkring oss. Att prata om ämnen som mobbning och veta hur man är en bra kompis är viktigt i Junis. 

 

 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy