För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 


Junis ser till att barn i bland annat Tanzania får ha en kul fritid. (Foto: Linnéa Manzanares)

 

Junis tycker att alla barn ska ha det bra - oavsett i vilket land man bor. Därför stödjer Junis barn- och ungdomsverksamhet i Afrika, Asien och Östeuropa. 
 
Vi i Junis bidrar med pengar så att organisationer i andra länder ser till så att barnen där får gå i skola. De ger också barn möjlighet att hålla på med teater och dans, åka på läger och göra andra roliga saker - precis sånt som Junis i Sverige gör!

I många länder finns många barn som är fattiga. Vissa har problem för att föräldrarna dricker för mycket alkohol eller sitter i fängelse. De barnen får mer hjälp.

I Thailand stödjer Junis två ställen där barn som är föräldralösa eller bor på gatan av andra anledningar kan bo. Där får de mat, rena kläder, hjälp att få gå i skolan och träffa vuxna som lyssnar på dem.  

Junis stödjer också en organisation i Tanzania som har startat flera fotbollslag för barn och ungdomar. Där får bland annat gatubarn vara med och träna. 

I Kenya och Tanzania bidrar Junis  till att tjejer kan vara med i scouterna och i Kambodja ordnas teaterklubbar på skolorna. 

Det här är bara några exempel på sånt som Junis stödjer runt om i världen. Vår dröm är att alla barn i hela världen ska ha rätt till en rolig och drogfri uppväxt! 
 

 

 

Läs mer!

 
Tre kompisar från Thailand
Reportage från Struten 2013

 


Läs mer om vad vi gör runt om
i världen. (Läsning mest för vuxna)

 
 
   
  IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis, är en barnorganisation med över 12 000 medlemmar upp till 15 år. Vi har 200 föreningar i hela landet och 1300 ledare.

I Junis händer mycket. Vi sysslar med teater, film, läger, disco, pyssel, cirkus, sport, utflykter, bakning och mycket mer! All verksamhet bygger på Junis grundsatser: demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM