För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 


Junis ser till att barn i bland annat Tanzania får ha en kul fritid. (Foto: Linnéa Manzanares)

 

Junis tycker att alla barn ska ha det bra - oavsett i vilket land man bor. Därför stödjer Junis barn- och ungdomsverksamhet i Afrika, Asien och Östeuropa. 
 
Vi i Junis bidrar med pengar så att organisationer i andra länder ser till så att barnen där får gå i skola. De ger också barn möjlighet att hålla på med teater och dans, åka på läger och göra andra roliga saker - precis sånt som Junis i Sverige gör!

I många länder finns många barn som är fattiga. Vissa har problem för att föräldrarna dricker för mycket alkohol eller sitter i fängelse. De barnen får mer hjälp.

I Thailand stödjer Junis två ställen där barn som är föräldralösa eller bor på gatan av andra anledningar kan bo. Där får de mat, rena kläder, hjälp att få gå i skolan och träffa vuxna som lyssnar på dem.  

Junis stödjer också en organisation i Tanzania som har startat flera fotbollslag för barn och ungdomar. Där får bland annat gatubarn vara med och träna. 

I Kenya och Tanzania bidrar Junis  till att tjejer kan vara med i scouterna och i Kambodja ordnas teaterklubbar på skolorna. 

Det här är bara några exempel på sånt som Junis stödjer runt om i världen. Vår dröm är att alla barn i hela världen ska ha rätt till en rolig och drogfri uppväxt! 
 

 

 

Läs mer!

 
Tre kompisar från Thailand
Reportage från Struten 2013

 


Läs mer om vad vi gör runt om
i världen. (Läsning mest för vuxna)

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy