För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 

Lovis Eckeskog är en 13-årig tjej som bor i Växjö. Hon bor där med sin mamma Ulrika, pappa Ronny och storasyster Paula. Hon har inget djur men skulle gärna ha en katt, en norsk skogskatt eftersom hon är allergisk mot katter och det är en allergifri ras.

Lovis beskriver sig själv som en positiv person.
– Jag är kreativ och självsäker. Jag är awesome. Jag är också lite klumpig. Min klädstil är ganska random. Oftast så tar jag bara en tröja och byxor ur garderoben och så blir det som det blir. Jag har oftast väldigt färgstarka och pösiga kläder.

Hennes favoritmat är allt utom stark mat, aubergine, linser och kikärtor. Hon gillar konstiga matblandningar till exempel bacon med Nutella och Ahlgrens bilar med thaisås.

I skolan är hennes favoritämnen kemi och syslöjd.
– Förutom när tråden till symaskinen går av.

När hon blir stor vill hon få nobelpris i kemi. På fritiden tittar hon gärna på Harry Potter, Vampire Diaries och Sherlock Holmes.

Vad ser du fram emot detta år som juniorreporter?
– Jag ser fram emot att träffa massa nya trevliga människor.

Lovis berättar att det roligaste förra reporteråret var att åka till godisfabriken Candynavia och att få träffa författarna Anders och Sören som har skrivit bland annat böckerna om Sune och Bert.

Om du hamnade på en öde ö och bara fick ta med fem saker vad skulle det vara då?
– En soldriven power bank, en telefon, Harry Potterböckerna, tändstål och WIFI.

Liv Samuelsson
Juniorreporter

 
 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM