För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 
 

 Axel Hyltegård är 11 år och har nu varit juniorreporter i ett år. Hans favoritreportage var när han intervjuade Berang Miri.

Axels familj består av hans storasyster Siri, lillasystern Elsi, mamma Anette, pappa Markus och kaninen Dumle. Hans intressen är taekwondo och skriva.

Vilken är din favoritbok?
– Det är serien om vampyrater, men det var bara en slump att jag började läsa den. Den innehåller allt jag gillar, som spänning också är den lite övernaturlig och gammaldags.

Axel har ett drömreportage och det är att träffa det 25-åriga CS:GO proffset Olofmeister. Om Axel kunde göra vad som helst för en dag skulle han gå på världens största arkadhall, vilket är ett finare ord för spelhall.

Jag frågade Axel vem hans idol var och han svarade han att det var Olofmeister för att han genom sitt liv har gjort vad han gillat och gått sin egen väg. Om Axel skulle bli känd så skulle han vilja bli som Olofmeister eller bli ett taekwondoproffs.

Vilket är ditt favoritgodis?
– Choklad, för choklad innehåller ett ämne som är väldigt likt en hormon vi har i kroppen som gör oss glada. Det är därför man blir glad av att äta choklad.

Lovis Eckeskog
Juniorreporter

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM