För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 
 
Läser in video ...
 

Junis kallas också för IOGT-NTOs Juniorförbund. Vi är en organisation för barn upp till 15 år. Totalt är vi över 13 000 medlemmar! 

Junis finns i hela Sverige
Junis har föreningar i hela landet. Föreningarna gör olika saker. En del ser på film, pysslar eller leker. Andra spelar teater, dansar, spelar innebandy eller har disco. Plus en massa annat kul så klart! 

Massor av läger!
Vi ordnar också massor av läger och kollon. På en del sover man hemma och kommer till på dagarna. På andra sover man över i tält mitt i vildmarken. Lägren kan innehålla allt ifrån kanotpaddling, skogsexpeditioner, teaterspel, discon, bad, skidåkning och mysiga kvällar kring lägerelden. 

Junis tycker
Det finns tre frågor som Junis tycker är extra viktiga. Vi försöker få med dem i all verksamhet vi gör. 

  • Demokrati - I Junis tycker vi att alla, både barn och ledare, ska få bestämma lika mycket. Vi har årsmöten där vi tillsammans bestämmer vad vi ska göra under året. Alla medlemmar får rösta och vara med och fatta besluten.
  • Nykterhet - Vi är emot alkohol och andra droger och har roligare utan! Ingen som är med i Junis får dricka alkohol eller ta andra droger. Det gäller både för barn och ledare. 
  • Solidaritet - I Junis är vi schyssta kompisar och tar hand om varandra. Vi vill att alla ska trivas och må bra.Vi tycker att alla människor är lika mycket värda och att alla har rätt till ett bra liv - oavsett var i världen man bor. 

Som medlem i Junis så lovar du att ställa upp på de här frågorna.   

Ledarna i Junis 
På alla aktiviteter i Junis finns ledare med. De är där för att se till att du har det kul! Ledarna har gått utbildningar för att vara så bra ledare som möjligt. De jobbar med Junis ideellt, vilket betyder att de inte får betalt för att vara ledare. När du som är medlem har fyllt 15 år kan du också blir ledare! 

 

 Bli medlem i Junis

 

 

   

 

 

 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy