För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan

 

 
 
Multikurs 2018
02 februari - 04 februari 2018
Scandic Uplandia, Uppsala
Pris: 1000
Anmälan senast: 18 januari 2018
 

Junisparty: mer än bara disco
Här lär du dig planering, metodik, upplägg och lekar som inkluderar. Du som deltar har genomfört disco i Junis tidigare och kan Junis grundsatser. Efter kursen förväntas du genomföra minst två Junispartyn och fortsätta inspirera dina ledarkompisar hemma.
Kursledare: Johan Rapakko, utvecklingskonsulent på Junis, med många års erfarenhet från Junis olika verksamheter och älskar att leka lekar.
Marie Tallqvist, utvecklingskonsulent i Junis som älskar Junisparty och möjligheterna det ger barn och ledare att lära känna Junis på ett roligt sätt. 

Junis nya grafiska profil
Genom diskussioner och praktiskt arbete får du bekanta dig med Junis nya grafiska profil. Du får mallar och tips för att utveckla marknadsföringen av din verksamhet på hemmaplan. För att delta på utbildningen behöver du ha med dig dator med Office-programmen.
Kursledare: Liza Viktorsson jobbar som kommunikatör på Junis och är Junis-ledare sedan många år. Har vana av att arbeta med Junis grafiska profil, både i tryck och i digitala medier. ch
Pontus Landström är Strutens mångåriga redaktör som brinner för bra verksamhet för barn och älskar att arbeta med grafisk form. Har stor erfarenhet av marknadsföring av ideell barnverksamhet. 

Junis är barnens röst
Hur kan Junis använda det kommande politiska valet för att öka barns inflytande? Hur kan vi använda valet för att se till att barn i familjer med missbruk får stöd? Här presenterar vi en metod för demokratiarbete.
Kursledare: Mona Örjes, förbundsordförande som har ett brinnande engagemang för barnrätt och med långerfarenhet från IOGT-NTO-rörelsen och lokalt politiskt arbete. 
Anna Carlsson Cheikh, anställd på Junis med ansvar för och lång erfarenhet av Junis politiska och internationella arbete. 

Utmana ditt ledarskap
Andas! Utforska ditt ledarskap! Vilka värden vill du stå för? Möt andra ledare och förstå mer om dig själv. En utbildning i ledarskap för dig som är minst 18 år.
Kursledare: Ida Krusevi
Började sin ledarskapsresa i Junis som 10åring. Sen dess har hon lett otal grupper i utvecklingsprocesser. Men framför allt leder hon sig själv, utifrån värderingar som är viktiga för henne.

Teaterkollo: från idé till föreställning
Helgen ger dig kunskap om övningar som fungerar, om gruppdynamik, hur du arbetar med Junis värden och hur du skapar egna föreställningar med barn under ett kollo. Efter utbildningen förväntas du genomföra minst ett teaterkollo.
Kursledare: Ida Wahlgren började spela teater i Junis som barn och senare junisledare. Jobbar idag som teaterpedagog och artist. Inspirerar och improviserar med glädje och lust. 
Viktoria Carlsén, anställd på Junis med ansvar för verksamhetsutveckling men är också dramapedagog. Med extra stort hjärta för teater, schyssta lekar och utvecklingsprocesser i olika former. 

Föreningsinspiratör
Föreningsarbete är mer än blanketter och formulär! Bli inspirerad i ditt föreningsengagemang
och lär dig att effektivt driva din förening när det gäller såväl administration som verksamhet. Den här
kursen ger dig nya idéer och möjlighet att inspirera andra hemma. Utbildningen är för dig som är aktiv i eller vill starta en ny förening.
Kursledare: Camilla Eklund, distriktskonsulent hos Junis sen många år med erfarenhet av både administration och verksamhet. En riktig idéspruta som älskar att inspirera junisledare att utvecklas.
Linda Tjälldén, utvecklingssamordnare på Junis kansli som med sin långa erfarenhet från IOGT-NTO-rörelsen har koll på både administration, verktygen för att skapa en peppig verksamheten och idéerna för hur vi tar hand om varandra i verksamheten.

Praktisk information:
Priset för kursen är 1000 kr i dubbelrum inklusive kost, resa och logi. Vill du bo i enkelrum kostar det 300 kr extra per natt. För att delta på Multikursen ska du ha gått Junis grundutbildning och skrivit under Junis ledaretik.

Barnpassning:
Om du inte har möjlighet att lösa barnpassning på hemmaplan erbjuder vi barnpassning under kurstid för barn mellan två och tolv år. Detta kostar 500 kronor och barnets resekostnad. 

 
 
 
 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM